Pages

Sunday 2 March 2014

Ravioli maken is moeilijk

Een aantal weken geleden waren we een dag in Amsterdam. We slenterden wat rond op de Noordermarkt, waarna we zomaar de oude straatjes in liepen. Zonder doel, zonder missie. Het zonnetje scheen en we hadden de dag voor ons liggen.
Op de hoek van de Anjeliersstraat, aan de de Lijnbaansgracht, vonden we Salvatorica, een Italiaan die ravioli maakt met allerlei vullingen erin. Ik vroeg hem welk meel hij gebruikt en hij vertelde me dat dit durummeel is. We namen twee porties ravioli diepgevroren mee naar huis; een gevuld met snijbiet en een met citroen en ricotta. Deze laatste was werkelijk goddelijk!

Afgelopen vrijdag probeerde ik het zelf te maken. Ik kocht durummeel bij de biologische supermarkt, evenals citroenen, salie, paddenstoeltjes, roomboter en ricotta. Het deeg maken lukte!
De ravioli werd mooi; de vulling erin verwerken lukte wonderwel en ook het koken van de ravioli lukte goed, dankzij de handleiding van Salvatorica.
Ik maakte een botersaus met de salie en de paddenstoeltjes en was in mijn nopjes met het resultaat op het bord.
Nu gingen we proeven..

Mijn conclusie is dat we gauw weer eens een dagje Amsterdam moeten doen :)

No comments:

Post a Comment